Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania väljer Hankook som originalleverantör

Hankook e-cube MAX för Scania bussar och lastbilar.

Hankook e-cube MAX för Scania bussar och lastbilar.

Däcktillverkaren Hankook blir leverantör av originalutrustning till Scania. Samtliga Scanias buss- och lastbilsmodellserier som tillverkas i Europa ska utrustas med däck från Hankook.

Volkswagenkoncernen, där Scania ingår, är en av Hankooks störst kunder globalt när det gäller originalutrustning. Till en början kommer uppdraget för Scania att omfatta 18 dimensioner i intervallet 22,5”. Sedan tidigare har Hankook levererat olika däckmodeller i detta segment till ett MAN Truck & Bus som också ingår i Volkswagenkoncernen.

Alla Scanias lastbils- och bussmodellsserier som tillverkas i Europa skall utrustas med däck från Hankook. De däck som skall användas omfattar e-cube MAX-serien för internationell fjärrtrafik. Det är en serie som har optimerats för rullmotstånd, samt den nya serien SmartFlex för åretruntbruk, framtagen för flexibel användning mellan fjärr- och leveranstrafik. Slitbanor för byggarbetsplatser och terräng i serien SmartWork kommer också att lanseras.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)