Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbranschen siktar mot 2030

Branschen ska kolla i kristallkulan vad 2030 kan föra med sig. Foto: Ellin Beltz/Wikimedia Commons.

Branschen ska kolla i kristallkulan vad 2030 kan föra med sig. Foto: Ellin Beltz/Wikimedia Commons.

Nu kastar de svenska bussföretagen blickarna framåt, närmare bestämt mot år 2030. Tillsammans med kollektivtrafikens forsknings- och utvecklingsorgan K2 – Centrum för kollektivtrafik, ska Sveriges Bussföretag staka ut sina ambitioner och sitt utvecklingsarbete femton år framåt.

Det sker i projektet Bussbranschen 2030 som finansieras av Bussbranschens Riksförbund, alltså det kapital som finns kvar från den tidigare branschorganisationen BR och som utgörs av de miljoner BR fick in när man sålde sina aktier i Svensk Bilprovning.

Syftet med projektet är, heter det, ”dels att formulera branschens egen vilja och önskan inför framtiden för att kunna driva branschens och förbundets utvecklingsarbete i önskad riktning, dels att sätta den svenska bussbranschen i en större kontext inför framtida utmaningar.”

Förra månaden gick startskottet då styrelsen för Sveriges Bussföretag hade en workshop om nuläge och utmaningar i branschen och omvärlden fram till 2030.

Under hösten ska man ta fram ett antal framtidsbilder som bygger på forskning, omvärldsanalyser, statliga utredningar med mera. De här framtidsbilderna ska i vår bli föremål för en bred diskussion. Beroende på vad denna leder till kommer man sedan att gå vidare med materialet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)