Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbelt upp för bussarna i september

Scania toppade bussregistreringarna under september. Foto: Scania.

Scania toppade bussregistreringarna under september. Foto: Scania.

Registreringarna av nya bussar var i september i år nästan dubbelt så många som samma tid i fjol. Det visar färsk statistik från Bil Sweden. Under september registrerades totalt 141 nya bussar (både lätta och tunga), 98,6% fler än under samma tid förra året, då 71 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 986 bussar, 12,8% fler än förra året, då 874 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 112 under september, 133,3% fler än under samma tid förra året då 48 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 773 tunga bussar, 15,7% fler än under motsvarande period förra året då 668 registrerades.

Här är topplistan för nyregistrerade tunga bussar under september:

Scania 64
MAN 15
Mercedes-Benz 13
Volvo 11
Setra 6
Temsa 2
Hybricon/Ekova 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)