Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Värmlandstrafik

Jessika Lundgren tar över efter Lars Bull som vd för Värmlandstrafik.

Jessika Lundgren tar över efter Lars Bull som vd för Värmlandstrafik.

Till ny vd för Värmlandstrafik har utsetts Jessika Lundgren. Hon efterträder efter årsskiftet den nuvarande vd:n Lars Bull som har lett Värmlandstrafik sedan 2003. Jessika Lundgren kommer närmast från vd-posten i Forshagas kommunala bolag Forshagabostäder AB, Forshaga Energi AB och Forshaga Fibernät AB.  

– I Jessika Lundgren får Värmlandstrafik en tydlig och ambitiös ledare med bred erfarenhet från styrelsearbete och olika branscher, säger Värmlandstrafiks ordförande Mikael Dahlqvist.

Bull lämnar Värmlandstrafik på egen begäran i enlighet med sitt anställningsavtal.

– Vi upplever att Jessika Lundgren har en ödmjuk och flexibel framtoning som stämmer bra med de utmaningar som bolaget står inför, säger Martin Dahlqvist.

Värmlandstrafiks nya vd säger sig brinna för samhällsbyggnad och kombinationen av hårda och mjuka värden med ett stort inslag av människor och teknik.

Det är egenskaper som ansetts värdefulla när bolaget går in i en tid av utmaningar som den nya regionindelningen och resultatet av den utredning som pågår om den framtida kollektivtrafiken kan komma att innebära.

Jessika Lundgren har tidigare varit ansvarig för säljorganisationen i Region mitt hos Byggbeslag AB, BB-gruppen, där hon även ingick i företagets ledningsgrupp. Kollektivtrafik blir däremot en ny erfarenhet.

Som vd i Vasallen AB var hon övergripande ansvarig för utvecklingen av gamla regementsområdet i Kristinehamn innan hon 2009 utsågs till affärsområdeschef för Södra Sverige, där Lundgrens ansvarsområde utökades till att även omfatta dotterbolag i Borås och Karlskrona. Under tiden som affärsområdeschef ingick hon även i koncernens ledningsgrupp.

Jessika Lundgren har stor erfarenhet från fastighetsbranschen, där hon verkat som både projektledare vid ny- och ombyggnationer samt senare som förvaltningschef och fastighetsförvaltare hos Riksbyggen respektive Realia/Kungsleden.

Med mina 25 års erfarenhet av samhällsbyggnad hoppas jag kunna bidra till att Värmlandstrafik fortsätter att skapa nya möjligheter för värmlänningarna att även i fortsättningen vilja välja buss och tåg i sina vardagsliv. Naturligtvis med regional tillväxt samt social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i fokus, säger Jessika Lundgren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)