Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt kort ska locka till deltidspendling

Hallandstrafiken vill locka deltidspendlare. Foto: Ulo Maasing.

Hallandstrafiken vill locka deltidspendlare. Foto: Ulo Maasing.

Hallandstrafiken satsar nu på att med hjälp av ett nytt resekort locka fler deltidspendlare. Kortet, Period 20/60, ger innehavaren rätt till obegränsade resor med bussar och tåg i Halland under 20 valfria dagar på en 60-dagarsperiod.

Kortet har funnits i Halmstad sedan ett år, men erbjuds nu hela länet. I Halmstad har det dock inte  sålt så bra som Hallandstrafiken hade hoppats.

Det nya kortet är ett sätt för Hallandstrafiken att locka personer som idag väljer bort kollektivtrafiken, men som skulle kunna tänka sig att ta bilen ibland och kollektivtrafiken ibland.

– Man kanske inte kan pendla varje dag utan måste ta bilen ibland för att få ihop livspusslet. Dessa kunder kanske inte vill acceptera kostnaden för styckresor eller ett 30-dagarskort om de bara väljer att åka 15 dagar i månaden, säger Jesper Andersson, försäljningsansvarig på Hallandstrafiken, till Hallandsposten.

Att kortet inte sålt så bra som väntat i Halmstad förklarar han med att Hallandstrafiken erbjuder en liknande produkt, Period 24, som är lite billigare men som bara gäller för två resor om dagen under tolv dagar på en 30-dagarsperiod. Det kortet gäller inte heller på Öresunds- och Pågatåg.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)