Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rakelval klart i Uppland

Kollektivtrafikförvaltningen UL går från analog kommunikation till Rakel.

Kollektivtrafikförvaltningen UL går från analog kommunikation till Rakel.

Kollektivtrafikförvaltningen UL, som svarar för kollektivtrafiken i Uppsala län, har  nu valt det nationella kommunikationssystemet Rakel för kommunikationen mellan bussarna i Uppland och trafikledningen. Leverantör blir Celab Communications AB.

Att kommunikationen fungerar mellan bussar och trafikledning är kritisk för både passagerarnas och förarnas säkerhet.  Kommunikationen hanteras idag av två separata analoga kommunikationsradionät, ett för stadstrafiken i Uppsala och ett för regiontrafiken.  Systemen börjar dock bli föråldrade. Därför har UL valt att istället satsa på det nationella kommunikationssystemet Rakel.

I den upphandling som UL har gjort tilldelades Celab Communications AB avtalet att leverera det nya Rakelsystemet.

– Det är glädjande att UL har valt oss som leverantör. Vi är också övertygade om att de kommer känna att de gjort ett bra val, då våra värdefulla erfarenheter från bland andra SL och länstrafikbolagen i Örebro och Västmanland garanterat kommer gynna UL under avtalet, säger affärsområdeschef Lars-Görtan Johansson på Celab Communications AB.

Avtalet omfattar att utrusta hela UL-trafikens busspark med fordonsmonterade Rakelmobiler och relaterade tjänster. I avtalet ingår också service och support under hela löptiden.

Kollektivtrafikförvaltningen UL som är en del av Landstinget i Uppsala län, är en av landets största kollektivtrafikaktörer har i sin trafik nära 40 miljoner resor per år. Den dagliga driften av de närmare 500 bussarna hanteras av en personalstyrka om ca 1500 personer fördelade över ett antal trafikbolag.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)