Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största busstillverkaren backade

Daimler Buses´ försäljning minskade avsevärt under det tredje kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses´ försäljning minskade avsevärt under det tredje kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Västvärldens största busstillverkare, Daimler Buses (Setra, Mercedes-Benz bussar m fl) backade påtagligt under det tredje kvartalet i år, jämfört med samma period förra året. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport. Daimlers bussförsäljning minskade med hela 17 procent till 6 200 enheter.

I Västeuropa sålde Daimler 1700 Setra och Mercedes-Benz bussar, jämfört med 1800 bussar samma period år 2015. På den tyska marknaden ökade försäljningen med 600 enheter, medan försäljningen i Turkiet minskade avsevärt på grund av läget i landet.

Även i Latinamerika (Mexiko inte inräknat) pressades försäljningen. Antalet sålda busschassier blev 2200 mot 3500 under det tredje kvartalet förra året. I Mexiko var försäljningen oförändrade 1200 enheter.

Den minskade försäljningen återspeglas i en lägre omsättning och minskat rörelseresultat. Omsättningen blev 0,9 miljarder euro mot en miljard under det tredje kvartalet 2015. Rörelseresultatet nästan halverades, från 89 miljoner euro till 45 miljoner euro.

Daimler Buses räknar med att försäljningen för helåret 2016 kommer att ligga något under fjolårets försäljning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)