Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora order till MAN/Neoplan

MAN har haft flera framgångar i Sverige på senare tid. Gamla Uppsalabuss har köpt 30 Lion´s City ledbussar och till Nobina i Borås ska Svenska MNeoplan leverera 29 nya Lion´s City och nio begagnade. Foto: Ulo Maasing.

MAN har haft flera framgångar i Sverige på senare tid. Gamla Uppsalabuss har köpt 30 Lion´s City ledbussar och till Nobina i Borås ska Svenska Neoplan leverera 29 nya Lion´s City och nio begagnade. På Persontrafik visar Svenska Neoplan bland annat en ledbuss som ska rulla på Uppsalas gator. Foto: Ulo Maasing.

Svenska Neoplan, som i Sverige är återförsäljare för MAN, Neoplan och Temsa bussar har den senaste tiden fått flera stora order. Företaget har en av de största montrarna på Persontrafik 2016 som avslutas i Göteborg på torsdagen.

We´re back in town, utropar Interbus på denna Neoplan Skyliner som är en av de dubbeldäckare som Svenska Neoplan nyligen har sålt. Foto: Ulo Maasing.

We´re back in town, utropar Interbus på denna Neoplan Skyliner som är en av de dubbeldäckare som Svenska Neoplan nyligen har sålt. Foto: Ulo Maasing.

Nyligen levererade man 30 18-meters MAN Lion´s City stadsbussar till Gamla Uppsala Buss som kör tätortstrafiken i Uppsala. 22 av bussarna drivs med HVO och åtta med gas.

Interbus är också köpare av denna Temsa HD. Foto: Ulo Maasing.

Interbus är också köpare av denna Temsa HD. Foto: Ulo Maasing.

Inför Nobinas övertagande av tätortstrafiken i Borås den 2 april nästa år har företaget beställt 29 gasdrivna Lion´s City ledbussar från Svenska Neoplan, liksom nio begagnade bussar.

– Vi har också haft en efterfrågan på Neoplan dubbeldäckare och under den senaste tiden fått order på ett tiotal sådana, uppger Jonas Helsner, försäljningschef på Svenska Neoplan.

Ett av de företag som nyligen investerat i en Neoplan Skyliner är Interbus som nu gör en nysatsning i Göteborg – utställningsbussen är följaktligen kaxigt stajpad med ”We´re back in town!”. Interbus har också sällat sig till Temsakunderna i Sverige och på mässan visas en Temsa HD i företagets färger.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)