Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kortbetalning nu också på Malmöbussar

Nu är kortbetalning möjlig på flertalet stadsbussar i Malm,ö – för den som vill betala extra för sin resa. Foto: Ulo Maasing.

Nu är kortbetalning möjlig på flertalet stadsbussar i Malm,ö – för den som vill betala extra för sin resa. Foto: Ulo Maasing.

Nu har Skånetrafiken infört möjlighet att köpa biljett med betalkort även på stadsbussarna i Malmö. Liksom i övriga skånska städer tar man ut en straffavgift på tio kronor per biljett för den som betalar med kort. Dessutom dröjer det till en bit in på nästa år innan kortbetalning är möjlig på den mest belastade linjen, linje 5, MalmöExpressen.

Ombord på regionbussarna går det sedan ett par år tillbaka att betala med kort ombord. Men under 2016 har vi även börjat erbjuda kortbetalning ombord på stadsbussarna runtom i Skåne, bland annat i Lund, Kristianstad och Helsingborg. Nu har turen kommit till Malmö.

– Det känns väldigt bra att vi lanserar kortbetalning ombord på våra stadsbussar. Idag har ju nästan alla ett bank- eller kreditkort av något slag och kan bara stiga ombord, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Skånetrafiken uppger att kortbetalning ombord har efterfrågats av många resenärer. Men framhåller också att kortbetalning gör stadsbusstrafiken mer tillgänglig för dem som inte reser så ofta, till exempel turister och besökare.

Resenärer som betalar med kort får dock betala en särskild straffavgift. Ombordpriset blir 10 kronor högre än ordinarie biljettpris för vuxna, 5 kronor högre för barn och 10 kronor högre för den som köper en duo/familj-biljett.

Kortbetalning ombord kommer inte till en början  att vara möjligt på Malmöexpressen linje 5 och inte heller på Konceptbussen. Detta eftersom det krävs en särskild teknisk lösning just ombord på dessa bussar för att främja förarens arbetsmiljö.

Enligt planen kommer en teknisk lösning för kortbetalning ombord på Malmöexpressen linje 5 och Konceptbussen vara klar runt februari 2017.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)