Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania får stororder från Indonesien

Scania har fått en order på 150 lågentrébussar till Transjakarta i Jakarta, Indonesien. Foto: Scania.

Scania har fått en order på 150 lågentrébussar till Transjakarta i Jakarta, Indonesien. Foto: Scania.

Busstillverkaren Scania stärker sin ställning på den indonesiska marknaden. Lokaltrafikföretaget i Indonesiens huvudstad Jakarta, Transjakarta, har beställt 150 stadsbussar med lågentré från Scania. Ordern kompletterar en tidigare order på 110  ledbussar från Scania som ska levereras senare i år till stadens BRT-system Transjakarta. Sedan tidigare har staden 108 Scania gasledbussar med euro 6-motorer i trafik.

Bussystemet Transjakarta, som anses vara världens längsta BRT-system (Bus Rapid Transit), har fler än tio miljoner resenärer per månad. De lågentrébussar som Transjakarta nu har beställt ska ersätta de gamla bussar som trafikerar linjerna utanfölr busskorridorerna i BRT-systemet. De nya Scaniabussarna, som levereras av distributören United Tractors och är karosserade av Laksana, utrustas med rullstolsramper.

Jakartas guvernör Basuki ”Ahok” Tjahaja Purnama understryker att de nya bussarna ökar tillgängligheten till kollektivtrafiksystemet.

– Jakarta har aldrig tidigare haft lågentrébussar och detta är den buss i världsklass som vi förväntar oss, säger han.
Scania är en av världens största leverantörer av bussar för BRT-system.

– Vi är övertygande om att bussystem är det snabbaste och den mest kostnadseffektiva lösningen för att öka rörligheten och minska trängseln i städerna, säger Scanias busschef Karin Rådström. Jakartas BRT-system är ett föredöme för många växande städer.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)