Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Björn Larsson, Arctic Bus: Dra ut pinnen!

Arctic Bus vill växa vidare. Foto: Arctic Bus.

Arctic Bus vill växa vidare. Foto: Arctic Bus.

Dra ut pinnen så kör vi tillsammans. Den uppmaningen riktar ägaren oc h vd:n för Arctic Bus i Västerbotten till Skellefteå kommun i en krönika i Svenskt Näringslivs nyhetsbrev. Han pekar på den utveckling som hans eget företag har haft sedan kommunala Skelleftebuss av Konkurrensverket och tingsrätten stoppades från att köra beställningstrafik eftersom det stred mot konkurrenslagen.

– ag hade länge kikat åt Skellefteå och var intresserad av att expandera, men visste att den rådande marknadssituationen satte käppar i hjulet. Och att förändra situationen kändes omöjligt. Men så klev Konkurrensverket in och med deras hjälp så uppenbarade sig en möjlighet, skriver Björn Larsson.

– Jag var inte sen att handla, beställde 3 bussar i november och började köra från 1 januari. Satsningen visade sig vara lyckosam och jag kände snabbt en stabilitet i marknaden. På de 2,5 år som följt har vi vuxit mycket på beställningstrafiken, från runt en tiondel till en tredjedel av omsättningen.

– Idag har vi 8 anställda i Skellefteå och satsningen i kommunen fortsätter. Vi har flyttat in i ett nytt garage och har 7 bussar på plats. Och vi har en god relation med Skelleftebuss, framhåller Björn Larsson.

Nu är det läge att gå vidare, menar Larsson, och föreslår att Skellefteås kommunala bussbolag lägger ut en del av sina fasta uppdrag, exempelvis skolornas resor.

– Det skulle ge rejält bättre förutsättningar för mina anställda och ge mer beställningstrafik.

– Vi kan växa vidare och anställa ännu fler. Jag hade hoppas att man från kommunen skulle se vikten av att vi skapar arbetstillfällen och har en god service inom kommunen mot företag, föreningar, resebyråer, infrastruktur med mera, skriver Björn Larsson.

– Så min hälsning till Skellefteå kommun är: Ta ett steg till – låt mig vara med i en andra omgång. Dra ut pinnen så kör vi tillsammans!

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)