Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna ökar mest i Väst

Resandet med busstrafiken i Västra Götaland har under året ökat med cirka tio procent. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med busstrafiken i Västra Götaland har under året ökat med cirka tio procent. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken står för den starkaste resandeökningen i Västra Götaland. Det framgår av färska siffror från Västtrafik som summerar utvecklingen under året. Under 2016 kommer antalet resor med Västtrafik att passera 300 miljoner. Det innebär att Västtrafik har nått halvvägs mot målet att fördubbla resandet med kollektivtrafiken fram till år 2025.

Den största ökningen står busstrafiken för med tio procent fler resor hittills i år jämfört med 2015. Spårvagn har ökat med fyra procent och båttrafiken med två procent.

Även kundnöjdheten* har fortsatt att utvecklas positivt under året. 74 procent uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med Västtrafik, vilket är en ökning med över 20 procentenheter på tre år. Nöjdheten med senaste resan är 94 procent.

– Vi tror mycket på den digitala utvecklingen som ger oss helt nya möjligheter att öka tillgängligheten till kollektivtrafiken. Ett enkelt, pålitligt och smart sätt att betala är centralt för vår förmåga att behålla våra kunder och attrahera nya. Vi kommer att fortsätta utveckla appen Västtrafik To Go tillsammans med våra kunder och fler nya funktioner är redan på gång, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Under 2016-2017 inför Västtrafik ett nytt kundräkningssystem för att förbättra resandestatistikens tillförlitlighet. Tidigare sätt att beräkna resandet i främst delar av Göteborgsregionen har inte fångat de säsongsvariationer som den nya mätmetoden gör. För 2016 gör Västtrafik bedömningen att en till två procent av resandeökningen beror på detta.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)