Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ebusco elbussar till norska Drammen

iaa-ebusco

Holländska Ebusco ska leverera elbussar och laddstationer till den norska staden Drammen. Foto: Ulo Maasing.

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco har fått en beställning på sex elbussar och två laddstationer till den norska staden Drammen. Beställare är trafikhuvudmannen i Buskerud fylke, Brakar. Det totala kontraktsvärdet är 31 miljoner norska kronor (cirka 33 miljoner SEK).

– Det här är en del av den gröna omställning som Buskerud fylkeskommune (motsvarande våra landsting) har beställt av oss och vi är glada för att kunna svara upp mot det, säger Brakars vd Terje Sundfjord.

– Elbussar är helt i linje med våra önskemål när det gäller kollektivtrafiken. Vi vill ha en grön teknologi som bidrar till bättre luft och mindre buller. Vi ser att eldrift nu kommer för fullt i transportsektorn, säger fylkesordförande Roger Ryberg, Arbeiderpartiet.

Elbussarna i Drammen ska sätta i trafik hösten 2017 på stadsbusslinje 51, Drammen – Mjøndalen. Laddstationerna placeras vid båda ändhållplatserna. Ett av de krav som Brakar ställde i upphandlingen är att bussarna ska kunna köra linjen tur och retur utan att ladda. De bussar från Ebusco som Brakar nu har köpt klarar 50 kilometer på en laddning.

Enligt Brakar klarar bussarna med sina 4,2 minuters laddtid också dagens tidtabeller.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)