Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Karlstad – mobilernas stad

Försäljningen av mobilbiljetter för stadsbussarna i Karlstad har ökat kraftigt. Diagrammet visar sålda biljetter per månad (nov 2015 – nov 2016). Källa: Karlstadsbuss.

Försäljningen av mobilbiljetter för stadsbussarna i Karlstad har ökat kraftigt. Diagrammet visar sålda biljetter per månad (nov 2015 – nov 2016). Källa: Karlstadsbuss.

Allt fler Karlstadsbor väljer att köpa sin bussbiljett i mobilen. Över 50 000 mobilbiljetter såldes i Karlstadsbuss app under november. Det är en kraftig ökning av mobilbiljetterna på bara någon månad.

Karlstadsbuss började sälja bussbiljetter i mobilappen i januari 2015. Sedan dess har allt fler Karlstadsbor valt att köpa sin biljett med mobilen. Under hösten har ökningen skett i rekordfart.

I november 2016 såldes över 50 000 biljetter, vilket är en ökning på 58% jämfört med november 2015. Det innebär att mobilbiljetterna i november omsatte över 1 miljon kr, vilket är första gången under en och samma månad.

– Det här tillsammans med att det totala bussresandet fortsätter att öka visar att vi jobbar med rätt saker, säger Peter Kullgren (KD) ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Karlstad.

– ätteroligt att så många Karlstadsbor upptäckt hur smidigt det är att köpa biljett i mobilen. Att handla digitalt är framtiden och vi hoppas kunna lansera fler produkter, exempelvis periodkort, i appen framöver,  säger Robert Sahlberg, affärsutvecklingsansvarig på Karlstadsbuss.

Hittills har över 30 000 unika användare av Karlstadsbussappen har registrerat sig för att kunna köpa biljetter. 20% av mobilbiljetterna säljs med mängdrabatt ”Köp 5 för 4”, vilket motsvarar rabatten som ges på Reskassa på Resekorten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)