Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis köper nya Scaniabussar

Keolis köper nya hybridbnussar till Dalarna från Scania. Foto: Scania.

Keolis köper nya hybridbussar till Dalarna från Scania. Foto: Scania.

Keolis Sverige har köpt 36 nya bussar från Scania för trafik i Dalarnma och i Stockholm. Liksom alla övriga Keolisbussar i landet kommer de att drivas med förnybart bränsle. Femton av bussarna är så kallade treaxlade hybridbussar som drivs av ett förnybart bränsle tillsammans med en elmotor. Det är Scanias första hybridbussar i Sverige som är skräddarsydda för regionaltrafik. Elmotorn bidrar till minskad bränsleförbrukning och ger en tystar och bekvämare resa.

– Vi satsar på moderna och miljöanpassade hybridbussar till vår trafik i Falun och Borlänge. Dessutom förnyar vi flottan i Stockholm sydväst genom att köpa in 18 nya ledbussar, säger Karl Orton, teknisk direktör Keolis.

– Genom omfattande forskning på motorsidan har Scania idag marknadens bredaste utbud av alternativa drivmedel för Euro 6-motorer. Det finns lösningar som minskar koldioxidutsläppen med över 90 procent, redan här och nu, säger Krister Thulin, bussansvarig på Scania-Bilar Sverige.

Genom affären har Keolis drygt 110 hybrid- och elbussar i sin fordonsflotta. Sedan hösten 2015 går samtliga av Keolis 1600 bussar på ett förnybart bränsle.

De nya Scaniabussarna till Keolis är:

18 st Scania Citywide ledbuss, Stockholm
15 st Scania Citywide, hybrid, boggibuss, Dalarna
3 st Scania Interlink boggibuss, Dalarna

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)