Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljonrekord i Lund

Staadsbussarna i Lund hade i november för första gången mer än en miljon resor på en månad. Foto: Skånetrafiken.

Stadsbussarna i Lund hade i november för första gången mer än en miljon resor på en månad. Foto: Skånetrafiken.

Bussresandet i Lund spräckte miljonvallen i november. För första gången någonsin gjordes det då mer än en miljon resor med stadsbussarna i Lund, närmare bestämt 1 026 506 resor, rapporterar Sydsvenskan. Hittills i år har ökningen i antalet bussresor i Lund ökat med 3,6 procent.

Förra året fick bussresandet i staden en verklig skjuts med en ökning på 12,7 procent. En orsak till det är en satsning som gjordes 2014 med fler bussar och tätare trafik.

Håkan Kristiansson, affärsutvecklare på Skånetrafiken, lyfter i Sydsvenskan också fram de insatser som entreprenören Nettbuss Stadsbussarna har gjort.

– De hade inte kört i Lund tidigare och när man kommer in som ny så blir det att man har ett större engagemang. Då lyckas man kanske locka fler. Sedan har de gjort ett bra jobb här under de senaste åren, säger han till Sydsvenskan.

Trots rekordet i november ligger resandeökningen i Lund klart under det mål som Skånetrafiken har satt upp. Man hade hoppats på en nioprocentig ökning av antalet bussresor i år, men med tanke på att man hittills nått en ökning på 3,6 procent är målet omöjligt att nå.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)