Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Privat busslinje läggs ner – få ville betala

Bussen som skulle ge Djurön ett lyft. Foto: Björn Hammarskjöld.

Bussen som skulle ge Djurön ett lyft. Foto: Björn Hammarskjöld.

Den privata busslinje som entreprenören Björn Hammarskjöld i slutet av augusti startade mellan Djurön, omkring en mil nordost om Norrköping och Norrköpings resecentrum läggs nu ner. Anledningen: Alldeles för få ville betala för trafiken. Linjen startades av Hammarskjöld sedan han tröttnat på Östgötatrafikens sätt att sköta trafiken till Djurön.

Hammarskjöld köpte en begagnad buss för trafiken och anställde även en bussförare som nu har sagts upp.

För att kunna hålla trafiken igång hade det behövts att 200 passagerare betalade 300 kronor var per månad för trafiken, det vill säga 60 000 kronor i månaden. Dit nådde han inte. För december har han fått in 3 930 kronor från 13 personer, av vilka sex vill ha pengarna tillbaka när linjen läggs ner, uppger Norrköpings Tidningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)