Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt kvartal för största bussoperatören

Nobinas rörelseresultat för det tredje kvartalet blev 168 miljoner kronor. Under perioden fick man sitt avtal om Norrtäljetrafiken förlängt med två år. Foto: Ulo Maasing.

Nobinas rörelseresultat för det tredje kvartalet blev 168 miljoner kronor. Under perioden fick man sitt avtal om Norrtäljetrafiken förlängt med två år. Foto: Ulo Maasing.

Nobina, som är Nordens största bussoperatör, redovisar ett starkt tredje kvartal i sin delårsrapport som presenterades på tisdagsmorgonen. Rörelseresultatet blev 168 miljoner kronor, jämfört med 161 miljoner samma tid förra året. Nobina har brutet räkenskapsår och rapporten gäller perioden 1 september – 30 november 2016.

Nettoomsättningen uppgick till 2,245 miljarder, en ökning med 3,0 procent, och resultatet efter skatt blev 102 miljoner kronor, jämfört med 102 miljoner samma tid iu fjol.

– Det är glädjande att notera att Nobina trots nystartade kontrakt och extraordinär vinter i november kan öka resultatet mot föregående år. Vår kontraktsportfölj presterar därmed enligt våra förväntningar och som helhet mycket bra, kommenterar Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

– Nobinas optimering av den koncerngemensamma fordonsflottan har medfört minskade restvärdeförluster för våra bussar och relativt låga reaförluster för kvartalet. Trots tidigt och omfattande snöfall i Stockholmsregionen, samt genomförda trafikstarter i Sverige och Finland vid brytpunkten för det andra kvartalet, har god trafikplanering också bidragit till att våra nystartade kontrakt redan nu uppnått tillfredsställande effektivitet. Jag kan därmed återigen konstatera att Nobinas affärsmodell fungerar väl och att vårt uppdrag som samhällsaktör inom kollektivtrafiken förvaltas effektivt, fortsätter han.

Ragnar Norbäck lyfter också fram att Nobina under det tredje kvartalet fick besked att man får sitt avtal om Norrtäljetrafiken förlängt med två år.

– Det är mycket tack vare den höga kundnöjdhet vi lyckats uppnå. Under perioden har Nobina även tecknat tioårigt avtal med MTR om ersättningstrafik för Stockholms pendeltåg. Vi har vunnit pris för passagerarnöjdhet i Köpenhamn av vår uppdragsgivare Movia och även vunnit utmärkelse som den arbetsgivare som varit mest framgångsrik med att reducera sjukfrånvaro i Tromsö, Norge, säger Ragnar Norbäck.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)