Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med ny koncernchef för Nobina

Magnus Rosén har utsetts till ny koncernchef för Nobina AB. Han efterträder i sommar Ragnar Norbäck som då går i pension.,

Magnus Rosén har utsetts till ny koncernchef för Nobina AB. Han efterträder i sommar Ragnar Norbäck som då går i pension.,

Bussoperatören Nobinas styrelse har utsett Magnus Rosén till ny vd och koncernchef för Nobina AB. Han efterträder Ragnar Norbäck som nästa sommar går i pension. Magnus Rosén arbetar idag som senior rådgivare inom investmentbolaget Nordstjernan och sitter i styrelsen för Bonava och Llentab. Han tillträder som koncernchef på Nobina den 1 juni 2017.

Magnus Rosén har innehaft ledande positioner inom Ramirent, BE Group och Cramo. Han är civilekonom med en MBA från Stockholms Handelshögskola och är 54 år gammal.

Han efterträder Ragnar Norbäck som tidigare under hösten kommunicerat att han går i pension 2017. Magnus Roséns anställning börjar den 1 april och den 1 juni tillträder han som koncernchef. Ragnar Norbäck kommer att vara kvar som koncernchef fram till den 1 juni.

– Magnus Rosén blir med sin breda kunskap inom service och tjänster och med sina åtta år som börs-vd en utmärkt efterträdare till Ragnar Norbäck som efter 13 år går i pension i samband med Magnus tillträde, säger Nobinas styrelseordförande Jan Sjöqvist.

– Kollektivtrafikbranschen står inför en spännande tillväxtfas tack vare digitaliserings- och urbaniseringstrender och ett ständigt ökat fokus på miljö- och hållbarhetsfrågor. Jag ser fram emot att leda arbetet in i framtiden tillsammans med Nobinas duktiga medarbetare, säger Magnus Rosén.

Magnus Rosén är sedan 2008 vd och koncernchef för Ramirent PLC. Under 2008 var han vd för BE Group Sverige AB. Dessförinnan var Rosén 1998 – 2007 vd för Cramo Sverige och Segmentsansvarig Cramo Skandinavien. Un der åren 1989 – 1997 var han servicemarknadschef BT Svenska och MD BT Hyrsystem.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)