Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Varannan bussförare nu konfliktutbildad

Hälften av landets bussförare är nu utbildade i konflikthantering. Foto: Volvo.

Hälften av landets bussförare är nu utbildade i konflikthantering. Foto: Volvo.

Omkring hälften av landets bussförare har utbildats i konflikthantering, bedömer man på branschorganisationen Sveriges Bussföretag. Framtiden när det gäller utbildningen av  handledare som sedan utbildar förarna är dock oklar idag.

Hittills har drygt 250 handledare utbildats i konflikthantering för bussförare. Utbildningen har skett i Prevents regi och har tagits fram i samverkan med branschen. Handledarna utbildar i sin  tur förare i bussföretagen. Både små och stora företag har varit representerade i utbildningen.

Syftet är att ge bussförare fler verktyg att hantera en yrkesvardag som ibland innehåller påhopp, kränkningar, hot eller till och med våld.

– Uppskattningsvis har hälften av landets bussförare nu fått utbildning i konflikthantering genom sina egna handledare på företagen. En branschsatsning som varit och är uppskattad. Eventuellt blir det en fortsättning framöver, säger Jan Arvidsson, arbetsmiljörådgivare inom Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)