Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hallandstrafiken slopar biljettombud

Hallandstrafiken satsar på app istället för återförsäljare och ombud. Foto: Ulo Maasing.

Hallandstrafiken satsar på app istället för återförsäljare och ombud. Foto: Ulo Maasing.

Mobilen ska ta över när biljettombuden och återförsäljarna försvinner i Halland. Det sker genom att Hallandstrafiken satsar på en helt ny app vilket kommer att innebära att de 69 återförsäljarna i Halland försvinner, liksom de nio som finns i Mölndal, Göteborg och Borås, skriver Hallandsposten.

Idag kan resenärerna hos återförsäljarna köpa enkelbiljetter och reskort samt ladda reskort. Ombuden säljer endast kort som redan är laddade. Nu planerar Hallandstrafiken att slopa både återförsäljare och ombud, likaså reskorten i plast. Plastkorten försvinner helt under 2019.

– Användandet av mobila enheter ökar. Vår ambition är att utveckla en app med fullt sortiment där man kan boka och planera sin resa men också få information om till exempel trafikstörningar. Tillgängligheten för våra resenärer kommer att öka när den nya appen är på plats eftersom man då inte behöver förhålla sig till öppettider eller besöka ett fysiskt ombud, säger Hallandstrafikens vd Andreas Almquist till Hallandsposten.

Övergången innebär en stor omställning. 2015 köpte 35 procent av resenärerna sin resa via en återförsäljare.

Men även i framtiden ska det vara möjligt att köpa sin resa på bussen. Dessutom kommer Hallandstrafikens kundservicebutiker att finnas kvar, likaså biljettautomater.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)