Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppgraderad Cinderella gör comeback

Viking Lines Cinderella är tillbaka på Östersjön. Foto: Viking Line.

Viking Lines Cinderella är tillbaka på Östersjön. Foto: Viking Line.

Viking Lines nöjeskryssare Cinderella gör på torsdagen comeback på Östersjön i ansiktslyft skick. Fartyget har bland annat med en totalförnyad, över 1 000 kvadratmeter stor, taxfreebutik och det helt nya cafét Melody Coffee Bar Lounge.

Under den 18 dagar långa dockningen vid varvet i Landskrona har Viking Cinderella genomgått bland annat följande förändringar:

Total förnyelse och och utvidgning av den populära taxfreebutiken, som nu blir hela 1 088 kvadratmeter stor med ännu större fokus på mode och kläder. Först ut i en rad av kommande varumärkesnyheter i butiken är kläder från Hugo Boss.

Det klassiska Nöjescafét på däck 7 byter skepnad och namn till Melody, ett koncept som omfattar både café, bar och lounge.

Sviterna och samtliga 45 lyxhytter ombord har fått ny interiör och design.
Alla hytter på däck 9 är nu så kallade Comforthytter med dubbelsäng. Antalet Comforthytter på Cinderella är därmed totalt 103 stycken.

Under året uppgraderar Viking Line tre av flottans sju fartyg. Både Viking Cinderella och Viking XPRS som går kortrutten mellan Helsingfors och Tallinn har dockats för uppgraderingsarbeten i Landskrona under januari månad. Helsingforsfartyget Mariella dockas i september. Totalt investerar rederiet 70 miljoner kronor i uppgraderingen av sina fartyg 2017.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)