Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för ny stombuss i Stockholm

Tillökning väntar. Foto: Ulo Maasing.

Tillökning väntar. Foto: Ulo Maasing.

Det är nu klart att Stockholm får en ny stombusslinje, linje 6. Linjen ska erbjuda en kapacitetsstark tvärförbindelse i utkanten av Stockholms innerstad i områden där Stockholm nu växer med tiotusentals nya bostäder och arbetsplatser. Målet är att trafiken ska starta i december.

– Målet med den nya busslinjen är att ge snabba och effektiva kopplingar mellan de snabbväxande stadsdelarna Djurgårdsstaden och Hagastaden samt passera nya framväxande centralpunkter i staden för att därmed skapa ett nytt och bättre kollektivtrafiknät för resenärerna.

– Det brukar bli bra när vi tar varandra i hand och nu kan vi också för första gången på 15 år få på plats en ny stombuss i Stockholm, säger Kristoffer Tamsons(M), trafiklandstingsråd Stockholms läns landsting.

Den nya linjen planeras att trafikera från Karolinska och den framväxande Hagastaden till Ropsten och den snabbt växande Norra Djurgårdsstaden där det tillsammans planeras ca 18 000 bostäder och 85 000 nya arbetsplatser. Däremellan är den tänkt att passera bland annat Odenplan och Östra station/Tekniska Högskolan.

– Genom ett gott samarbete mellan staden och landstinget får stockholmarna en ny kapacitetsstark stombusslinje. Nu sätter vi igång framkomlighetsåtgärder med busskörfält och prioriterade trafikljus så bussarna kommer fram snabbt och regelbundet till de nya bostäderna och jobben i Norra Djurgårdsstaden. Detta är just denna typ av prioritering Stockholm behöver: snabb, smidig o kapacitetsstarka kollektivtrafik på tvären,säger Daniel Helldén MP), trafikborgarråd i Stockholm stad.

Den senaste stombusslinje som infördes i Stockholms innerstad var linje 2 som startade 2002.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)