Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt centrum för miljoner

Lerums nya resecentrum ska stå klart i december 2019. Bild: Västtrafik.

Lerums nya resecentrum ska stå klart i december 2019. Bild: Västtrafik.

Västtrafik och Lerums kommun förbereder en upphandling av bygget av ett nytt resecentrum i Lerum. Det nya resecentrumet ska betjäna omkring två miljoner på- och avstigande buss- och tågresenärer om året. Preliminär öppning av Lerum resecentrum blir i december 2019.

Lerums kommun är en av de största pendlingskommunerna i Göteborgsområdet med en stark identitet som stationssamhälle. Stationen och bussterminalen har ett beräknat resande om totalt cirka två miljoner på- och avstigande per år. Lerum resecentrum ska bli en modern, attraktiv knutpunkt och mötesplats med betydande inslag av resenärs- och samhällsservice.

Lerum resecentrum byggs i tre våningar med resecentrumdelen i markplan. Byggnaden ska också innehålla pausutrymmen för Västtrafiks förare då många av dem startar och slutar sina arbetspass här. De övre två planen kommer att överlåtas till extern part för uthyrning till verksamheter och service. Västtrafiks del i investeringen beräknas uppgå till 80 miljoner kronor, exklusive statsbidrag.

Väster om den planerade byggnaden uppför Lerums kommun just nu ett p-däck för bil och cykel samt en gångbro mellan p-däcket och tågperrongen för väderskyddad anslutning. Arbetet med denna del beräknas bli klart under våren 2017.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)