Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt resecentrum i Göteborg

Göteborg får ett nytt resecentrum vid Åkareplatsen. Bild: Västtrafik.

Göteborg får ett nytt resecentrum vid Åkareplatsen. Bild: Västtrafik.

Göteborg får i år ett nytt, centralt resecentrum. Västtrafiks styrelse har gett grönt ljus till att bygga ett nytt resecentrum vid Åkareplatsen, nära Göteborgs Central. Anledningen är att delar av Nils Ericsonterminalen ska monteras ner. Då behöver en del busstrafik flyttas till Åkareplatsen. Det nya resecentrumet ska vara klart i december.

De pågående och kommande byggprojekten vid Centralenområdet i Göteborg innebär att delar av Nils Ericsonterminalen tillfälligt kommer monteras ned. För att kunna fortsätta ge bra service till kunderna under de kommande åren bygger Västtrafik därför ett nytt resecentrum vid Åkareplatsen. Det kommer bland annat innehålla vänthall, resenärsservice och personalytor.

– Lösningen vid Åkareplatsen innebär att kunderna fortsatt får nära till Centralen och Nils Ericsonterminalen, samtidigt som det blir enkelt att byta till stadstrafiken, säger Camilla Holtet, utvecklingschef vid Västtrafik.

Bygget vid Åkareplatsen startar under hösten 2017 och beräknas stå klart före årsskiftet. Ordningsställandet av området genomförs av Göteborgs stad, men det är Västtrafik som bygger resecentrumet. Investeringen uppgår till 50 miljoner kronor varav Västtrafiks del är 9 miljoner kronor.

– Vårt mål är att skapa ett levande och tryggt resecentrum som är öppet stora delar av dygnet. Byggnaden får också en tydlig miljöprofil och vi kommer bland annat återanvända delar från Nils Ericsonterminalen när vi bygger det nya resecentrumet, säger Camilla Holtet.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)