Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stadsbussar rullar igen med kameraövervakning

Per Nordin, Söne Trafik: Genom kameraövervakning ombord kan vi trygga resan för både bussförare och resenärer. Foto: Privat.

Per Nordin, Söne Trafik: Genom kameraövervakning ombord kan vi trygga resan för både bussförare och resenärer. Foto: Privat.

Från och med måndag ska stadsbussarna i Lindesberg köra som vanligt. Då hävs det skyddsstopp som under en längre tidsperiod förekommit på vissa avgångar med stadsbussarna. Att skyddsstoppet hävs beror på att kameraövervakning har installerats i bussarna som kör i Lindesberg.

Flera avgångar på linje 380 och 383 i Lindesberg har under en längre tidsperiod varit belagda med skyddsstopp av skyddsombudet hos Söne Trafik AB, trafikoperatören som kör busstrafiken i området på uppdrag av Länstrafiken. Nu har kameraövervakning installerats på bussarna och skyddsstoppet hävs från måndag 27 februari, vilket innebär att avgångarna börjar köras igen.

– Länstrafiken och Söne Trafik AB ihop med kommunerna är måna om bussförarnas arbetsmiljö och allas trygghet ombord, säger Thony Lundberg, Trafik- och Marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Det har förekommit flera tillfällen då bussförare fått tillkalla väktare och i vissa fall också polis. Söne Trafik AB och Lindesbergs kommun har vidtagit flera åtgärder för att öka tryggheten för både resenärer och bussförare. Att installera kameraövervakning i bussarna är en de senaste åtgärderna som vidtagits.

– Skyddsstoppet utfärdades då det förekom flera hotfulla och våldsamma händelser där resenärer utsatte både bussförare och andra resenärer för hot och våld, säger Per Nordin, Trafikområdeschef på Söne Trafik AB.

– Genom kameraövervakning ombord kan vi trygga resan för både bussförare och resenärer, fortsätter Per Nordin. Nu kan hotfulla händelser följas upp av polisen och vi hoppas att det kan avskräcka från vidare hotfulla händelser.

Om åtgärderna inte leder till att det blir bättre ombord på bussarna kan de aktuella turerna komma att stoppas på nytt.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)