Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mindre missnöje i Sörmland

67 procent av bussresenärerna i Sörmland är nöjda med Sörmlandstrafiken. Foto: Hangsna/Wikimedia Commons.

67 procent av bussresenärerna i Sörmland är nöjda med Sörmlandstrafiken. Foto: Hangsna/Wikimedia Commons.

Färska siffror från Sörmlandstrafiken, som har ansvaret för kollektivtrafiken i Sörmland, visar att sörmlänningarnas syn på kollektiv trafiken i länet har blivit mer positiv. Två tredjedelar, 67 procent, av bussresenärerna uppgav i höstas att de var nöjda med Sörmlandstrafiken. Det är en ökning med tre procentenheter jämfört med 2015.

Under andra halvan av 2016 gjordes en mätning av hur nöjd allmänheten och resenärer är med Sörmlandstrafiken. Mätningen gjordes i två delar. Dels en som undersökte resenärernas attityder, dels en som undersökte invånarnas attityder, vare sig de reser med kollektivtrafiken eller inte.

För att ta reda på invånarnas uppfattningar gjordes telefonintervjuer med boende i Sörmland. På frågan ”Om du tänker på all erfarenhet du har av Sörmlandstrafiken, hur nöjd är du sammanfattningsvis med Sörmlandstrafiken?” svarade 54 % att de är nöjda. På samma fråga i motsvarande mätning 2015 uppgick andelen nöjda till 43 %.

Undersökningen visar också att de som är resenärer med Sörmlandstrafiken är nöjdare än allmänheten i övrigt. Bland de som tillfrågades ombord på bussarna svarade 67 % av resenärerna att de är nöjda med Sörmlandstrafiken. På motsvarande mätning 2015 uppgick andel nöjda resenärer till 64 %.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)