Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo laddar i Luxemburg

ABBLuxemburg

På fredagen ivigde staden Luxemburg laddstationer och ny trafik med elhybridbussar från Volvo. Foto: ABB.

I fredags invigdes i Luxemburg två laddstationer från ABB för fem elhybridbussar från Volvo. Stationerna är belägna vid centralstationen i hertigdömets huvudstad och följer OppCharge. Det är ett öppet gränssnitt som en rad busstillverkare har anslutit sig till. Bussarna laddas automatiskt via pantograf.

På tre – sex minuter laddas bussen med 150 kW, samtidigt som bussen står på ändhållplatsen.

Laddstationernas kan kontrolleras på distans eftersom de är anslutna till molnet. Mjukvaran i stationerna uppdateras också via molnet.

ABB räknar med att kraven på laddstationer för elbussar och elhybridbussar kommer att öka i framtiden. Det möter företaget med en modulär konstruktion av laddstationerna, vilket betyder tt de enkelt kan ökas till 300 kW eller 450 kW om behovet skulle uppstå.

– Beslutet att satsa på elhybridbussar i staden Luxemburg ligger helt i linje med våra ansträngningar att skapa en hållbar stad med renare miljö, minskat buller och ökad komfort för busspassagerarna. Den här satsningen är startpunkten i våra ansträngningar att i en nära framtid kunna åstadkomma en emissionsfritt stadsbussystem, säger Sam Tanson, biträdande borgmästare i staden och ansvarig för ekonomi och mobilitet.

ABB har den senaste tiden tagit hem ett tre order på laddstationer för elbussar, alla med det öppna gränssnittet OppCharge och konfigurerade för Volvos elbussar och elhybrider.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)