Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Appbiljett i väst kan lånas ut

Utlanad

Den som har en periodbiljett i Västtrafiks app To Go kan nu låna ut sin biljett till andra appinnehavare. Bild: Västtrafik.

Resenärer som har en periodbiljett i Västtrafiks app To Go kan nu låna ut den, men bara till en person i taget och till högst fem personer. Mottagaren måste också ha appen To Go installerad. Västtrafik To Go lanserades våren 2016 och används idag av drygt en halv miljon av Västtrafiks kunder. I samband med den senaste uppdateringen lanserar Västtrafik nu möjligheten att låna ut sin periodbiljett.

–  Det här är en funktion som många av våra kunder efterfrågat och nu blir det enkelt att dela sitt periodkort med familj och vänner även med Västtrafik To Go. Vi kommer att fortsätta utveckla nya tjänster i appen tillsammans med våra kunder och fler nyheter är på gång, säger Lars Backström, vd Västtrafik.

När periodbiljetten lånas ut skickas ett sms med en länk till den som ska låna den. Mottagaren måste ha Västtrafik To Go installerad och när biljetten är mottagen och godkänd går det att åka fram till kl 04.00 på morgonen. Därefter skickas periodbiljetten automatiskt tillbaka till innehavaren.

Periodbiljetter kan lånas ut obegränsat antal gånger men till högst fem olika mottagare. Möjligheten att låna ut sin periodbiljett med appen är ett test och kommer att utvärderas innan ett beslut fattas om att införa funktionen permanent5.

I maj kommer priset för de digitala enkelbiljetterna att sänkas, samtidigt införs en återbäring i Västtrafik To Go vid köp av fyra biljetter eller fler under en sjudagarsperiod.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)