Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Natten blir som dag i Halland

Hallandstrafiken gör natten till dag.Foto: Hallandstrafiken.

Hallandstrafiken gör natten till dag.Foto: Hallandstrafiken.

Snart är det slut med dyrare resor på natten i Halland. Styrelsen för Hallandstrafiken har beslutat att ta bort nattaxan från och med den 1 maj i år. Istället kommer ordinarie taxa och biljetter även att gälla efter midnatt.

Samma priser och biljetter under hela trafikdygnet ska göra det både enklare och tydligare för resenärerna.

Idag gäller nattaxan på turer som utgår från terminal eller ändhållplats enligt tidtabell mellan klockan 00-04. Nattaxan tas ut på enkelbiljetter och varken ålders- eller grupprabatt gäller idag efter midnatt.

När nattaxan tas bort, från och med den 1 maj, innebär det även att både ålders- och grupprabatter kommer att gälla dygnet runt. Med andra ord kan den som är under 20 år resa med åldersrabatt även efter midnatt, samt att sällskap på upp till fem personer kan köpa Hallandstrafikens Duo/Familj-biljett.

– Att ha ett högre pris efter midnatt och inte erbjuda samma rabatter och biljetter som vi gör under övrig tid på dygnet, försvårar vårt erbjudande och gör det mindre attraktivt att välja att resa med oss. Vi måste ha kunden i fokus och göra det enklare att resa kollektivt, säger Andreas Almquist VD på Hallandstrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)