Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny app och nytt biljettsystem i Skåne

Skånetrafiken har nu lanserat sin nya app och sitt nya biljettsystem. Bild: Skånetrafiken.

Skånetrafiken har nu lanserat sin nya app och sitt nya biljettsystem. Bild: Skånetrafiken.

Skånetrafiken har nu lanserat sin nya app med förenklade zoner, rabatter och biljettyper. Det nya systemet presenterades på allvar på tisdagen men smyglanserades redan under måndagen. Då laddade 1200 personer ner appen och gjorde biljettköp för 43 000 kronor.

Den nya appen är tänkt att ersätta Skånetrafikens nuvarande Reseplanerare, samtidigt som ett nytt biljettsystem med en helt ny modell för zoner, rabatter och priser introduceras. 200 zoner har blivit tre och ett tjugotal biljetter likaledes tre och allt kan köpas via appen.

Utvecklingsarbetet har till stor del gjorts med hjälp av lokal spetskompetens på Skånetrafikens utvecklingscenter ”Labbet” på Malmö Central.

De tre zonerna är liten (högst åtta kilometer), mellan (upp till 35 kilometer) och stor zon (hela Skåne). Avståndet utgår från den plats där resenären startar resan.

Förutom 30-dagarsbiljett finns också en dygnsbiljett och en enkelbiljett.

Fram till slutet av 2019 finns det gamla systemet med jojokort kvar. Än så länge kan man inte köpa biljetter via appen till Köpenhamn eller orter utanför Skåne, men på Skånetrafiken hoppas man att det ska vara möjlugt innan årets slut.

Det nya biljettsystemet har kostat 23 miljoner kronor att utveckla. Med nya biljettautomater, nya lösningar för företag, skolor och kommuner och fler funktioner i appen hamnar slutnotan på 220 miljoner kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)