Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snart rullar elbussarna på Malmös gator

Kommunstyrelsen i Malmö sa på onsdagen ja till finansieringen av de två första elbusslinjerna i Maslmö. En av dem är ringlinjen, linje 3. Foto: Ulo Maasing.

Kommunstyrelsen i Malmö sa på onsdagen ja till finansieringen av de två första elbusslinjerna i Malmö. En av dem är ringlinjen, linje 3. Foto: Ulo Maasing.

Kommunstyrelsen i Malmö sa på onsdagen ja till finansieringen av elbussar på två av stadsbusslinjerna i Malmö,linje 3 och 7. De båda linjerna ska få elbussar nästa år. På sikt ska alla busslinjer i Malmö drivs med el.

Med elbussar blir kollektivtrafiken mer energieffektiv, renare och tystare än i dag.

Beslutet att införa elbussar kommer att innebära att hållplatser tas bort, flyttas eller slås ihop, vilket i sig kan resultera i en snabbare resa eftersom stoppen blir färre. Den sammanlagda kostnaden för införandet beräknas till 20 miljoner kronor.

Linje 7 går i dag mellan Svågertorp och Ön, medan linje 3 är ringlinjen som trafikerar Värnhem-Södervärn-Erikslust-Västra Hamnen-Centralen-Värnhem.

– Elbussar är ett steg mot en mer miljövänlig och tillgänglig kollektivtrafik. Minskat buller och mindre utsläpp ger inte bara en bättre stadsmiljö utan gör kollektivtrafiken till en värdig konkurrent till bilen, säger Andreas Schönström (S), teknik- och miljökommunalråd.

– I arbetet med att ställa om Malmö till en tät grön stad är hållbara kommunikationer a och o. Elbussar är en viktig del i omställningen som innebär mindre avgaser och buller och en hälsosammare stad för barn och vuxna, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)