Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik nyanställer 35

Dalatrafik nyanställer 35 medarbetare.

Dalatrafik nyanställer 35 medarbetare.

I samband med att Dalatrafik övergår till att driva beställningscentral och färdtjänst i egen regi kommer man att nyanställa 35 medarbetare. Den hittillsvarande operatören av beställningscentralen, Samres, har tidigare gradvis utlokaliserat större delen av verksamheten till Estland och Moldavien.

De 35 nyanställda stationeras i Borlänge där den nya beställningscentralen ska vara i full drift vid halvårsskiftet. Flertalet medarbetare har nu rekryterats. Intresset för jobben var stort. Tjänsterna som beställningsmottagare hade nästan 300 sökande medan 100 sökte som trafikledare.

Samtidigt flyttar Dalatrafik till nya, större lokaler i samma område där man nu har sitt kontor. Även Dalatrafiks kundservice flyttar från Borlänge Resecentrum till den nya fastigheten på Södra Backa.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Och samtidigt varslar samres i Skövde 30 personer till följd av detta. Bra för samhället?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)