Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får stororder på stadsbussar

Volvo ska leverera 100 stadsbussar till Bangalore i Indien. Volvois indiska fabrik ligger i staden.

Volvo ska leverera 100 stadsbussar till Bangalore i Indien. Volvois indiska fabrik ligger i staden.

Volvo Bussar har fått en order på 100 stadsbussar till den indiska storstaden Bangalore. Beställare är BMTC, Bengaluru Metropolitan Transport Corporation. Bussarna är av modell Volvo 8400 och utrustade med en ny 8-litersmotor, tillverkad i Pithampur, och möter de nya indiska utsläppskraven BSIV och den så kallade UBS-II standarden.

– Volvo Bussar har legat i framkant vad gäller att introducera ny teknik och nya koncept för persontransporter i indiska städer. Vårt nära samarbete med BMTC har varit väsentligt för den utvecklingen. Vi levererade den första stadsbussen 2006 och det är med stolthet vi noterar att BMTC idag har fler än 700 Volvo-bussar i sin flotta. Den här ordern för nästa generations stadsbussar är starten på vår gemensamma drivkraft att främja hållbar mobilitet i Indien, säger Martin Lundstedt, Volvos koncernchef.

Volvo Bussar är verksamma i Indien sedan 2001. Fler än 6 000 Volvo-bussar går i trafik i landet. Närmare 1 500 stadsbussar från Volvo går i trafik i 34 indiska städer.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)