Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik i nytt samarbete med somaliska PRO

Dalatrafik nyanställer 35 medarbetare.

Dalatrafik nyanställer 35 medarbetare.

Dalatrafik inleder nu ett nytt samarbete med somaliska PRO för att få mer lugn och ro ombord på vissa busslinjer i Borlänge. Men åtminstone tills vidare får de somaliska seniorerna inte åka med som trafikvärdar på bussarna  detta sedan länsstyrelsen i Dalarna har bedömt att det är olovlig bevakningsverksamhet, rapporterar SvT Nyheter Dalarna.

För lite mer än ett år sedan samarbetade Dalatrafik och somaliska PRO genom att pensionärerna åkte med som bussvärdar på vissa linjer. Men länsstyrelsen i Falun polisanmälde både somaliska PRO och Dalatrafik eftersom man ansåg att det handlade om otillåten bevakningsverksamhet.

Ut åkte pensionärerna och stöket på bussarna fortsatte. Polisutredningen pågår ännu. Dalatrafiks vice vd Bengt Benjaminsson beskriver läget som att det ligger en våt filt över verksamheten eftersom man inte vet vad polisutredningen resulterar i.

Men nu återupptar de båda parterna samarbetet, fast i andra former. Somaliska PRO ska delta i de möten som Dalatrafik ska hålla med boende i stadsdelar som riskerar att bli utan buss om stöket fortsätter.

– Problemet är absolut inte kopplat till somalierna. Vi hade ett mycket lyckosamt samarbete när dom var bussvärdar så det är naturligt att hitta ett nytt samarbetsområde, säger Bengt Benjaminsson till SvT Dalarna.

Dalatrafik och somaliska PRO är också överens om att återuppta samarbetet om bussvärdar om polisutredningen inte leder till åtal.

Länstyrelsen har också förbjudit Dalatrafik att ha övervakningskameror på bussarna.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)