Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Digitala resor ska ge smidigare trafik i Skellefteå

Skellefteborna får en utvecklad app för sina bussresor. Foto: Skellefteå Buss.

Skellefteborna får en utvecklad app för sina bussresor. Foto: Skellefteå Buss.

Skellefteås kommunala bussföretag Skellefteå Buss lanserar nu en ordentligt uppdaterad app med, säger man, mer tillförlitlig realtidsfunktion. Med den uppdaterade appen hoppas företaget bland annat att kunna korta hållplatsuppehållen.

– I Skellefteå buss-appen är en förbättrad funktion att det går att följa bussen i realtid genom att antingen swajpa nedåt eller via uppdateringen som sker varje minut. Vi kommer även att skicka ut aktuell information med pushnotiser i appen, säger Andreas Olofsson, vd för Skellefteå Buss.

– Vi kortar ner varje stopp tack vare färre ombordköp. I förlängningen innebär det här att vi kommer att kunna krympa hela tidtabeller, det vill säga att det kommer att gå snabbare för oss att ta bussen mellan punkt a och b.

Priset på digitala biljetter som är förköpta kommer även i fortsättningen att vara oförändrat. Däremot tillkommer det numera en ombordavgift på enkelbiljetter och rabattkort som köps ombord på bussen. Undantaget prishöjningen på ombordprodukter är periodkort samt reskassa, som även fortsättningsvis kommer att säljas ombord på bussen till oförändrat pris.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)