Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt uppåt för Stockholmsturism

Riddarholmen i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Riddarholmen i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stockholm fortsätter att öka, rapporterar Visit Stockholm.Under februari fortsatte antalet kommersiella gästnätter i Stockholm att öka. Totalt 851 000 gästnätter som betyder en ökning med 4 procent.

Under februari månad steg inhemska övernattningar med +6 procent, samtidigt som utländska gästnätter minskade med -1 procent. Bland nordiska besökare är det främst övernattningar från Finland som ökar. Inledningen på året har visat en positiv trend för tyska och nederländska besökare. Även besökare från USA fortsätter att öka, i februari +12 procent jämfört med samma månad förra året.

Utvecklingen har gått i olika riktning för den indiska respektive kinesiska marknaden hittills i år. Indiska gästnätter har sjunkit med -25 procent. Besökare från Kina har gjort +59 procent fler övernattningar än vid samma tid i fjol.

– Design Week äger rum under februari månad, här ser vi ett ökat internationellt intresse som går i takt med att vi profilerar Stockholm som designstad. Förra året kom besökarna från 60 olika länder, i år kom besökarna från 80 olika länder, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Snälla alla ni som sitter på ansvarsposter i Stockholm och som gläds över siffrorna över ökat antal turister:
    Se till att det tillkommer parkeringar för bussarna som kör turisterna.

    Parkeringar, på- och avstigningsplatser, platser där man kan stå och vänta 15-20 min när man råkar vara tidig till upphämtningen.

    Det blir inte en bra upplevelse för varken turisterna eller miljön om logistiken för turistbussarna inte fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)