Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommunal stämmer Bergkvarabuss

Johan Ingelskog, Kommunal: Vi har länge haft ögonen på Bergkvarabuss. Foto: Kommunal.

Johan Ingelskog, Kommunal: Vi har länge haft ögonen på Bergkvarabuss. Foto: Kommunal.

Fackförbundet Kommunal förbereder en stämning av Bergkvarabuss i arbetsdomstolen. Stämningen avser pressade scheman, dålig arbetsmiljö och stress. Stämningen är inte initierad av den tragiska olyckan utanför Sveg i söndags då tre ungdomar omkom och ett 25-tal skadades utan har förberetts sedan några veckor. Detta sedan de centrala förhandlingarna mellan Bergkvarabuss och Kommunal avslutades i oenighet.

Johan Ingelskog, enhetschef på Kommunal, säger till TT att man under många år har haft fall där Bergkvarabuss har anklagats för att inte följa avtal, ha bristande underhåll av bussar och erbjuda personalen dåliga villkor.

– Bergkvarabuss är ett företag som vi under en längre tid haft under lupp. Många av våra medlemmar vittnar om pressade scheman, stress och en allmänt dålig arbetsmiljö, säger Johan Ingelskog till TT.

– Vi förbereder nu en ganska omfattande stämning mot företaget i Arbetsdomstolen som gäller utlandsresor och beställningstrafik.

Till Dagens Nyheter säger Ingelskog även att det finns en tystnadskultur i företaget.

– Den som påtalar fel och som jobbar som timanställd får inte fler uppdrag.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Det är klart Kommunal passar på nu när de behöver pengar till de där barena i Stockhom och utlandsresor så de kan slippa jobba.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)