Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Kommunals stämning inte kopplad till olyckan”

Annika Nordin, förhandlingschef på Sveriges Bussföretag. Foto: Paula Isaksson.

Annika Nordin, förhandlingschef på Sveriges Bussföretag. Foto: Paula Isaksson.

Bara några dagar efter den allvarliga bussolyckan i Härjedalen förklarade fackförbundet Kommunal att man avsåg att stämma Bergkvarabuss. Detta sedan de centrala förhandlingarna mellan Bergkvarabuss och Kommunal avslutats i oenighet. Från Sveriges Bussföretag betonar man att den eventuella stämningen inte har någon som helst koppling till olyckan.

– I kölvattnet av den tragiska olyckan utanför Sveg figurerar det i media information om att Kommunal förbereder en omfattande stämning mot bolaget.

– Det är lätt att tro att det har med olyckan att göra, men den stämning som Kommunal pratar om gäller en förhandling om att försöka hitta en lokal överenskommelse för viss utlandstrafik/beställningstrafik. Förhandlingen har nyss avslutats och det är så vitt vi vet inte stämt ännu, kommenterar Annika Nordin, förhandlingschef på Sveriges Bussföretag efter en fråga från Bussmagasinet.se

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)