Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad vinst och rekord för Nobina

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

Bussoperatören Nobina ökade båe rörelseresultatet och resultatet efter skatt under det verksamhetsår som avslutades den 28 februari. Det framgår av Nobinas bokslutskommuniké som presenterades på torsdagsmorgonen. Rörelseresultatet steg från 462 miljoner kronor förra verksamhetsåret till 494 miljoner det senaste året. Resultatet eftr skatt blev 518 miljoner kronor.

Nettoomsättningen ökade från 8317 miljoner kronor till 8858 miljoner. Det innebär att Nobina redovisar rekordresultat det senaste verksamhetsåret.

Nobina har brutet räkenskapsår, från 1 mars till sista februari.

Styrelsen föreslår att aktieägarna ska få en utdelning om 3,10 kronor per aktie, 19 procent högre utdelning än förra verksamhetsåret.

– Vi fortsätter att leverera enligt våra löften och presenterar nya rekordnivåer för omsättning och lönsamhet för helåret 2016/2017.Jag kan konstatera att vi i varje enskilt kvartal under året presterade bättre jämfört med samma kvartal föregående år. Detta inger förtroende för att vi skall leverera de mål som sattes inför vår börsnotering,kommenterar Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

Ersättningstrafik för tåg har bidragit till det förbättrade resultatet.

– Våra buss-för-tåguppdrag växer över hela Norden. Denna del av verksamheten kommer kunna fortsätta öka framöver, även om det är svårt att bedöma omfattningen då avtalen innehåller en stor andel oplanerad ersättning, säger Ragnar Norbäck.

– Nobina fortsätter att ligga i framkant inom fordonsutveckling. Vi var först med superbussar och har kört elbuss i Sverige sedan 2006. Under fjärde kvartalet annonserade vi om ett testprogram av el-ledbussar åt trafikhuvudmannen Ruter i Oslo och det pågår diskussioner om flera banbrytande investeringar i nya elbussystem i andra större städer i Norden.

Taggat som: ,

1 kommentar »

 1. Ökad vinst ?
  Rekord ?

  Så vad är vinst i detta sammanhang?
  Maximal överföring från både anställdas och passagerares säkerhet till pengar i aktieägarnas fickor?
  För det är vad som sker nämligen…
  Nobina säger sig vara mån om både service och säkerhet men det är bara ord på papper, någon förankring i verksamheten har det inte!
  Eller jo lite förankring har det men bara som strävan efter VINST!!!

  Nobina har ingen känsla för ’kvalitét’ Nobina har bara en känsla för hierarkier och hur man överlever som juridisk person och genererar vinst…
  Nobina är sant Darwinistiskt…
  Nobina är en parasit på samhällskroppen!!!
  Liksom Begrkvara som troligen är skyldig till bussolyckan i närheten av Åsarna.

  En alltför stor grupp av företag liknande Nobinas ägare flyger runt från sockerskål till sockerskål och från kadaver till kadaver och slåss om att få äta och i bästa fall föda sin avkomma…
  Att priset är samhällets död (i värsta fall) skiter de fullkomligt i…

  Jag hoppas och tror på en förändring…

  Mitt råd till riskkapitalister och penningstarka är att köpa fasta tillgångar såsom land.
  Mitt råd till oss penningsvaga: Satsa på mark tillräckligt för att föda en stark familj/klan och 50/50 på utbildning och stål…

  Vårt samhälle lever på konstgjord andning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)