Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turkiska busstillverkare går samman om elbussar

Turkiska Bozankaya presenterade sina elbussar för första gången i samband med IAA-mässan i Hannover 2014. Foto: Ulo Maasing.

Turkiska Bozankaya presenterade sina elbussar för första gången i samband med IAA-mässan i Hannover 2014. Foto: Ulo Maasing.

Två turkiska busstillverkare har ingått ett strategiskt partnerskap för att producera elbussar. De båda tillverkarna, Karsan och Bozankaya, vill genom sitt samarbete möta en växande efterfrågan på elbussar från städer, både i Turkiet och i övriga Europa.

Avtalet innebär bland annat att den första turkiska batteribussen, E-Karat, som först visades på IAA-mässan i Hannover 2014 ska tillverkas i Karsans fabrik i den turkiska provinsen Bursa. Bussen har utvecklats av Bozankaya.

Inom ramen för avtalet räknar Bozankaya och Karsan med att under de närmaste tre åren tillverka 900 elbussar.

När avtalet undertecknades konstaterade Karsans vd Okan Bas att elbussprojekt är på snabb frammarsch över hela världen. I Turkiet planerar bland annat lokaltrafiken i Istanbul att det här pret investera i elbussar.

– Vi tror att vi, genom att kombinera Bozankayas kompetens inom forskning och utveckling med Karsans starka infrastruktur, kan skapa många nya möjligheter i Turkiet och globalt, sa Bas.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)