Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

YrkesAkademin utbildar bussförare på 21 orter

Yrkesakademin

YrkesAkademin har tilldelats bussförarutbildning av Arbetsförmedlingen på 21 orter. Bild:Ulo Maasing.

YrkesAkademin har vunnit Arbetsförmedlingens upphandling av bussförare på 21 av 23 orter enligt Arbetsförmedlingens tilldelningsbeslut på skärtorsdagen. För YrkesAkademin handlar det om en affär på omkring 100 miljoner kronor om året.

De orter där Arbetsförmedlingen har beslutat att tilldela YrkesAkademin bussförarutbildningen är Stockholm, Uppsala, Hallstahammar/Västerås, Nyköping, Falkenberg, Göteborg, Uddevalla, Skövde, Falun, Karlstad, Örebro, Malmö, Kristianstad, Växjö, Jönköping, Karlskrona, Gävle, Östersund, Sundsvall, Luleå och Umeå. I Södertälje och Eskilstuna kommer utbildningen att bedrivas av andra leverantörer.

Den sammanlagda omsättningen i de vunna orterna beräknas uppgå till cirka 100 miljoner kronor årligen, men utfallet beror på antalet kursdeltagare som anvisas till utbildningen av Arbetsförmedlingen.

– Jag är naturligtvis glad över tilldelningen. Eftersom ingen har antagits till bussförarutbildningen på över ett år i väntan på den legala processen runt förra upphandlingen, så råder stor brist på bussförare i dag. Det finns också många arbetslösa som vill gå utbildningen. Så vi kommer nu att göra allt som står i vår makt för att snabbt komma igång med utbildningarna över hela landet, säger YrkesAkademins vd Jan Larsson i en kommentar.

Som vanligt råder en tio dagar lång avtalsspärr till och med 24 april och som innebär att innan dess kan avtal inte tecknas i väntan på eventuella överprövningar av upphandlingen.

Det är ännu inte klart när utbildningen på de olika orterna kan starta.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. 0729421873

    Jag vill gå en bussförarutbildning.
    .
    Jag skulle vilja fråga er om bussförare utbildning.
    och är mycket intresserad att bli bussförare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)