Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arbetsmiljöverket kritiserar Transdev

SimrishamnBussoperatören Transdevs verksamhet i Simrishamn kritiseras v Arbetsmiljöverket. Verket gjorde en inspektion hos Transdev i april och konstaterade att bussförarna där stressas av tidtabeller och problem vid biljettförsäljning.

Arbetsmiljöverket konstaterar att arbetsgivaren inte har utrett orsakerna till att förarna känner sig pressade och kräver att Transdev gör en undersökning av bland annat hur arbetstiderna är förlagda och om det finns arbetsuppgifter som orsakar stark psykisk påfrestning.

Man konstaterar också att Transdev inte har kunnat visa upp en skriftlig riskbedömning när det gäller bland annat våld och hot, buller, vibrationer med mera.

Introduktionen för anställd när det gäller verksamheten och dess risker tillhör oc kså det som Arbetsmiljöverket anser brister. Nu måste samtliga brister rättas till, skriver verket i sin inspektionsrapport.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)