Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna ökar i EU

Den spanska bussmarknaden hade en spektakulär tillväxt under april. Foto: Irizar.

Den spanska bussmarknaden hade en spektakulär tillväxt under april. Foto: Irizar.

Bussmarknaden i EU fortsätter att växa enligt siffror från de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA. Under april nyregistrerades 3529 tunga bussar, alltså bussar över 3,5 ton, i EU. Det är en ökning med fem procent jämfört med april 2016.

Av de stora marknaderna var det bara Frankrike som hade en nergång med ett minus på 14,7 procent. Spanien hade en ökning med hela 70 procent, medan Italien ökade med 6,4 procent, Storbritannien med 5,6 procent och Tyskland med 3,2 procent.

Under årets första fyra månader växte bussmarknaden i EU med 6,3 procent jämfört med samma period i fjol. Totalt registrerades 13 316 bussar över 3,5 ton. Frankrike hade en nergång med 17,2 procent, medan övriga stora marknader ökade – Italien med 43,3 procent, Spanien med 13,4 procent, Tyskland med 10,0 procent och Storbritannien med 9,8 procent.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)