Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar från Solaris till tyska städer

Solaris Urbino 12 Electric ska rulla i de tysa städerna Nürnberg och Fürth. Foto: Solaris.

Solaris Urbino 12 Electric ska rulla i de tyska städerna Nürnberg och Fürth. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris har fått beställning på elbussar till de tyska städerna Nürnberg och Fürth, båda i Bayern. Ordern omfattar endast en buss till vardera staden men ska ses som ett sätt för de båda grannstäderna att testa teknologin och allmänhetens rektioner på en övergång till elbussar. Beställare är det samhällsägda VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft i Nürnberg samt det privata Infra Fürth Verkehr GmbH.

Bussarna, nya Solaris Urbino 12 Electric, ska levereras innan årsskiftet och kommer att vara de första fullt elektriska bussarna i respektive stad.

Bussarna är utrustade med ZF AVE 130 elektriska drivaxlar med integrerade elmotorer och kommer att drivas med energi som lagras i batterier med en kapacitet på 240 kWh. Även värme och luftkonditionering drivs med kraft från batterierna.

Laddning sker i depå nattetid, men bussarna utrustas med laddutrustning på taket vilket gör det möjligt att ladda dem även utanför depån. De är också förberedda för installation av pantograf som gör det möjligt att snabbladda bussarna längs linjen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)