Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommuner och Flexbuss samarbetar om förarutbildning

YrkesakademinTre kommuner i Kalmar län ska i samarbete med Flexbuss satsa på en utbildning av bussförare.  Det är Oskarshamn, Mönsterås och Högsby kommuner som i samarbete med Flexbuss Sverige AB startar en ny bussförarutbildning i augusti 2017.

Flexbuss kommer att bedriva kollektivtrafik i Kalmar län under 10 år med start i augusti i år. Behovet av bussförare i trafiken är med dagens volym cirka 150 förare. Samtidigt ökar resandet i kollektivtrafiken varje år och Flexbuss bedömer att behovet av nya bussförare blir allt större.

Flexbuss koncernsyster DackeBuss kommer etablera sig i regionen under hösten 2017.

– Det känns spännande att starta denna utbildningen i samarbete med Oskarshamn, Mönsterås och Högsby kommuner. Upplägget på utbildningen kommer att ge framtidens bussförare goda förutsättningar att få arbetslivserfarenhet genom arbetsplatsförlagd utbildning i Flexbuss verksamhet.

– Med detta samarbete har vi som arbetsgivare möjlighet att med vår erfarenhet bidra till att framtidens bussförare får de bästa förutsättningarna i sin nya karriär samtidigt som vi säkerställer tillgången på förare över tid, säger André Åkerström, trafikchef på Flexbuss Sverige AB.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)