Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgs elbussar nominerade till internationellt pris.

Elbuss på linje 55 i Göteborg. Hittills har regeringens elbusspremie floppat rejält. "Jag är inte förvånad, så som premien är utformad", säger Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund. Foto: Ulo Maasing.

Elbuss på linje 55 i Göteborg. ElectriCityprojektet har nominerats till ett intrnationellt pris.  Foto: Ulo Maasing.

ElectriCity, elbussprojektet kring linje 55 i Göteborg, har gått vidare till final i årets UITP Awards. UITP är den internationella kollektivtrafikunionen, en global organisation för företag och myndigheter som arbetar med kollektivtrafik. ElectriCity är en av tre nominerade i kategorin framstående drift och teknologi.

Övriga nominerade i kategorin är Chiles Metro de Santiago för sitt sätt att använda smarta kort och data för planering av kollektivtrafik, lokaltrafiken i Hannover (ÜSTRA) och Frankfurt (VGF) gemensamt för hjälpsystem för säkrare spårvägsdrift samt brasilianska Via Quattro för sitt system att informera resenärer om beläggningen i tunnelbanevagnar.

Elbussarna och elhybirdbussarna på linje 55 i Göteborg har nu snart varit i trafik två år. Ursprungligen var det tänkt att projektet med elbusarna skulle pågå i tre år, men nu står det klart att det sannolikt förlängs ytterligare två år utöver projekttiden.

UITP Awards dela ut i sju kategorier, från kollektivtrafikstrategier och kundupplevelser till finansiering och design.

Priserna delas ut i samband med UITP:s världskongress och mässa i Montreal nästa vecka. Bussmagasinet finns på plats som enda svenska fackmedia.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)