Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontanterna börjar försvinna i Dalarna

Dalatrafiklogga12-300x289

Dalatrafik avskaffar den 1 juni all kontanthantering på bussarna i Falun och Borlänge.

Bland de sista delarna av Sverige är nu kontanterna på väg att försvinna i busstrafiken i Dalarna. Dalatrafik kommer under våren att utöka stoppet för kontanter på bussarna. Samtidigt inför man möjlighet att betala med kort ombord. Idag gäller kontantstopp på bussarna i Borlänge och Falun under kvällar och nätter mellan 19.00 – 4.00. Den 1 juni 2017 utökas kontantstoppet till att gälla hela dygnet på samtliga busslinjer i samma område, både stadsbussar och regionala linjer och landsbygdslinjer.

Senare kan kontantstoppet utökas ytterligare, något som Dalatrafiks styrelse tar ställning till den 14 juni. Ambitionen är att under det andra halvåret 2017 genomföra en total övergång från kontanter till kortbetalning på alla bussar i hela länet.

Sedan 20 januari i år har det varit stopp för kontanter på bussarna i Borlänge och Falun under kvällar och nätter. Beslutet togs gemensamt av Dalatrafik och Keolis som är bussförarnas arbetsgivare. Kontantstoppet är en del av en handlingsplan för att göra bussförarnas arbetsmiljö tryggare.

Dalatrafik har under vintern provkört nya betalkortsterminaler på ett mindre antal bussar i länet och efter vissa justeringar fungerar de nu såpass bra att man beslutat att montera utrustningen i alla bussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)