Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig ökning av bussresande i Kungsbacka

I Kungsbacka ökade resandet med 20 procent förra året. Huvuddelen av busstraifiken i Kungsbacka körs av KE´s Bussar. Foto: Ulo Maasing.

Bussresandet i Kungsbacka fortsätter att öka kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med stadsbussarna i Kungsbacka har nästan fördubblats på två år, enligt siffror från Hallandstrafiken. Under mars i år var resandet 25 procent högre än samma månad förra året. Busstrafiken i Kungsbacka las om sommaren 2015 och sedan dess har resandet skjutit i farten.

Då, vid omläggningen, gjordes omkring 250 000 resor om året med stadsbussarna i Kungsbacka. Omläggningen innebar att fyra genomgående busslinjer skapades, att vissa områden som  tidigare haft gles trafik fick regelbunden sådan och att bussarnas tider anpassades till pendeltågen.

Om utvecklingen fortsätter som hittills kan resandet nå 500 000 resor i år. I fjol blev det 410 000 resor och om ökningen för i år blir 20 procent kommer resandet med bussarna i Kungsbacka att ha fördubblats på två år.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)