Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina ser över Swebus´ framtid

Swebuys utökar till Landvetter flygplats. Foto: Swebus.

Swebus framtid utreds av Nobina. Foto: Swebus.

Bussoperatören Nobina kommer att se över framtiden för expressbussverksamheten i dotterbolaget Swebus meddelar Nobina i ett pressmeddelande. Vad den ”strategiska översynen” siktar till uppges inte av Nobina.

–  Vår interregionala verksamhet har presterat väl i den starkt konkurrensutsatta marknaden för interregional trafik i Sverige. Nobinas fokus ligger dock på regional trafik och därför utvärderar vi nu olika alternativ. Det är en löpande del av vårt ansvar gentemot våra aktieägare, säger Ragnar Norbäck koncernchef för Nobina.

Nobina bedömer att genomgången kommer att vara klar under 2017.

Efter att ha gått med förlust ett antal år i början av årtiondet har Swebus de två senaste åren redovisat i stort sett ett nollresultat. Samtidigt har konkurrensen på expressbussmarknaden skärpts avsevärt och mycket tyder på att fortsatt skärpning väntar. Exempelvis har tyska Flixbus börjat intressera sig för trafik i Skandinavien. Som vi nyligen rapporterat har Flixbus på några år lagt mer än 91 procent av den tyska expressbussmarknaden under sig.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)